Hlavní obsah

Senior v ruském domově důchodců se chtěl upálit, devět mrtvých

Novinky,
Moskva
Aktualizováno

Devět lidí přišlo v noci na pondělí o život při požáru domova důchodců v ruském městě Vyšnij Voloček v Tverské oblasti. Podle vyšetřovatelů je nejpravděpodobnější, že požár vznikl, když se pokusil upálit jeden z důchodců, napsala RIA Novosti.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Požár vypukl v 5:05 (3:05 SELČ). Hasiči, kteří k hořícímu domovu dorazili za tři minuty, zdolali plameny za 25 minut, přesto měl tragické následky. Devět lidí zemřelo, udusili se kouřem, a jeden ze seniorů byl převezen do nemocnice se středně těžkými popáleninami.

Zbylých více než 480 obyvatel domova se podařilo evakuovat . Dočasné útočiště nalezli v konferenčním sále komplexu domova důchodců..

Marně čekal na byt

Po ohledání požářiště nalezli hasiči v jednom pokoji kanystr od benzínu, který mohl jeden z pacientů použít, aby se upálil.

„Pacient byl v pořadníku na byt, který už dlouho nemohl dostat, což zřejmě bylo příčinou jeho činu,“ uvedl jeden z vyšetřovatelů. Nesdělil, zda muž patří mezi oběti.

Jde o další v řadě požárů v ruských veřejných zařízeních z posledních let, které měly tragické následky, připomíná ČTK. V lednu 2009 přišlo 23 osob o život při požáru v domově důchodců v Komské republice na severu Ruska. [celá zpráva]

V listopadu 2007 zahynulo nejméně 30 lidí při požáru v domově důchodců v Tule. [celá zpráva]

V prosinci 2006 zemřelo 45 žen při požáru, pravděpodobně kriminálního původu, v odvykacím středisku pro drogově závislé v Moskvě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám