Hlavní obsah

Nizozemka je podezřelá, že zabila nejméně tři ze svých dětí

– Haag

Nizozemská policie zatkla mladou ženu, která údajně za posledních osm let zavraždila nejméně tři své děti. Oznámila to v pátek prokurátorka z města Leeuwaarden.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Pětadvacetiletá žena byla zatčena ve středu. Poté, co se přiznala, byly v domě, kde bydlí spolu s rodiči, nalezeny čtyři "zavazadla". Ve třech z nich byly objeveny tělesné pozůstatky novorozenců, řekla prokurátorka. Příčinu jejich smrti určí soudní lékaři.

Vyšetřování případu začalo poté, co byla policie upozorněna, že žena nemá děti, i když byla několikrát těhotná. Žena nejdříve řekla, že dala děti k adopci, ale nebyla schopna předložit žádné dokumenty, které by to potvrzovaly. Později řekla, že mezi lety 2002 až 2010 porodila tři děti a "nechala si je" v zavazadlech na půdě svého domu.

Její rodiče tvrdí, že o jejích těhotenstvích nevěděli, a nejsou považováni za podezřelé, citovala agentura AFP šéfa soudní policie v provincii Friesland.

Soudce v pátek v očekávání dalších výsledků vyšetřování prodloužil vazbu ženy o dva týdny.

Podobný, ale ještě rozsáhlejší případ projednával nedávno soud ve Francii. Ženu, která se přiznala, že vždy krátce po porodu zabila šest svých dětí, odsoudil k patnácti letům vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám