Hlavní obsah

Chtěli očistit rodinnou čest, upálili nevinné

Londýn

Před prestonským soudem stanuli v úterý tři muži, kteří měli na objednávku zabít milence vdané ženy. Spletli si však adresu a jejich obětí se stal nevinný manželský pár. Trojice zapálila 21. října loňského roku jejich byt, hořlavinu hodila do schránky na dopisy. Vinu ale popírá, píše Daily Mail. Manželé se udusili kouřem.

Článek

Sadika Miaha, Mohammeda Miaha a Habiba Iqbala si najal Hisamuddin Ibrahim. Chtěl očistit rodinu. Jeho vdaná sestra Hafija Gordiová měla milence. Hisamuddin Ibrahim se jej rozhodl zabít.

Spletli si číslo popisné

Žháři se ale spletli. Místo, aby hořlavinu vhodili v Blackburnu do bytu svůdce Mo Ibrahima, který žil v London Road 135, dali ji do schránky na dveřích domu na čísle 175. Hořlavina zapálila byt, kde žil 41letý Abdullah Mohammed se svou rodinou.

Když na místo dorazili o půl druhé ráno hasiči, našli v bytě čtyři lidi v bezvědomí. Otec zemřel ještě té noci, jeho o dva roky mladší žena Aisha během týdne. Přežili jen 14letá dcera a devítiletý syn. Třetí dítě mělo štěstí, že v bytě nebylo.

Rodinu se pokusili zachránit ještě před příjezdem hasičů sousedé, jenže plameny je zahnaly zpět.

Záznamy pachatele usvědčují

Proti trojici žhářů svědčí záznam kamery, kde je vidět jejich černý golf, který v noci třikrát objel blok domů, kde rodina žila. Zachycena je i trojice lidí, jeden z nich nese kanystr.

Po činu vůz odjel se zhasnutými světly.

Vykonavatelé i objednavatel popírají vinu, pouze Sadik Miah uznal, že mohl zabíjet, ne však vraždit. Ostatní však nepřipouštějí ani to.

Reklama

Výběr článků

Načítám