Hlavní obsah

Francie zakázala vysílání televize Hamásu

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Gaza

Televizní stanice al-Aksá, kterou provozuje palestinské radikální hnutí Hamás, přišla o většinu svých diváků. Francouzský provozovatel satelitní sítě, přes který vysílala do Evropy, služby vypověděl. Televize podle úřadů podněcuje k nenávisti.

Foto: Profimedia.cz

Televize v minulosti oslavovala i Rím Rijašijovou, která se před šesti lety odpálila u hranice s Izraelem a zabila čtyři lidi. Na snímku pózuje se synem jen několik dní před svým útokem.

Článek

Stanice se v minulosti nechvalně proslavila dětskými pořady glorifikujícími sebevražedné útočníky.

O zastavení vysílání do Francie do 26. června rozhodla minulý týden francouzská rada pro televizní vysílání CSA. Produkce al-Aksá TV je součástí balíčku kanálů přenášených do sítě francouzské společnosti Eutelsat satelitním provozovatelem Noorsat se sídlem v Bahrajnu. Mluvčí Eutelsat Vanessa O'Connorová uvedla, že je tedy na Noorsat, aby signál přerušil, a podle agentury AP se tak stane do čtvrtka.

Vedení palestinské televize prohlásilo, že zákaz je politicky motivovaný a jeho cílem je umlčet kritiku Izraele.

Al-Aksá přijde o většinu svých diváků, neboť ho díky Eutelsat sledovali lidé nejen v Evropě, ale i v Severní Africe a dokonce v některých oblastech kolem Perského zálivu. Ve Spojených státech kanál k dispozici není.

AP připomněla, že na popud Francie a USA bylo už před šesti lety zakázáno vysílání stanice al-Manar libanonského hnutí Hizballáh do Evropy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám