Hlavní obsah

Anesteziologové zablokovali pařížské nádraží, dráhy je chtějí žalovat

– Paříž
Novinky,

Francouzské dráhy SNCF míní žalovat anesteziology, kteří v úterý demonstrovali v Paříži. Zablokovali nádraží Gare de Montparnasse. Zpoždění vlaků mělo dopad na sto tisíc cestujících. Asi 40 000 lidí zůstalo uvězněno ve vlacích, z nichž nemohli vystoupit, uvedl web Connexion.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Protesty anesteziologů na pařížském nádraží vyústily v bitku s policiíVideo: Reuters

 
Článek

Na nádraží demonstrovalo několik set anesteziologů od jedné odpoledne. Nejprve se sešli před ministerstvem zdravotnictví, protože se jim zdá, že systém zdravotní péče jejich specializaci dostatečně neoceňuje, byť studium a příprava na tuto práci vyžaduje sedm let. Když je nepřijala ministryně zdravotnictví Roselyne Bacheletová, rozhodli se pokračovat v protestu a vydali se na jedno z nejrušnějších pařížských nádraží a vstoupili na koleje.

Foto: Phillipe Wojazer , Reuters

Demonstrující anesteziologové

Pořádková policie proti nim zasáhla až v šest večer. Nemusela však použít sílu, většina protestujících odešla dobrovolně.

Foto: Phillipe Wojazer , Reuters

Policisté zasahují proti demonstrující anestezioložce.

Vlaky měli zpoždění po celý večer. Dráhy jízdné nevracely, protože uvedly, že za zdržení nemohou. Lidé však mohli využít jakýkoli jiný vlak bez nutnosti si na něj připlácet.

Foto: Phillipe Wojazer , Reuters

Anesteziologové demonstrovali na kolejích.

Foto: Phillipe Wojazer , Reuters

Policisté odnášejí jednoho z demonstrujících anesteziologů.

Reklama

Výběr článků

Načítám