Hlavní obsah

Oddaný manžel zemřel při oživování své životní lásky

Novinky, Jakub Kynčl
West Boldon

Neuvěřitelně smutný případ zasáhl West Boldon v Severní Anglii. Stewart Whitfield tam zemřel při snaze oživit svou umírající manželku Olgu. Partneři tak zemřeli jen několik momentů po sobě. Lékař u obou potvrdil přirozenou smrt. Případ se udál již loni v říjnu, avšak vyšel najevo až nyní, kdy policie vydala finální zprávu z vyšetřování. Informoval o tom Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Britská ambulance popsala jeden z nejsmutnějších případů, které byly kdy zaznamenány.

Článek

Stewart Whitfield (56) viděl, jak jeho žena (61) zkolabovala doma v kuchyni a okamžitě vytočil nouzové číslo 999. Tam mu asistentka poskytla podrobné instrukce, jak se má pokusit svou ženu oživovat. Whitfield stále opakoval, že si myslí, že jeho choť nedýchá a je mrtvá. Poté se začal pokoušet o její oživení podle přesných rad. Při oživování ale dostal silný infarkt a zemřel.

"Stewart byl operátorkou požádán, aby svou ženu obrátil na bok a poté byl přesně instruován, jak začít oživovat. Operátorka pak prý slyšela pravidelné komprese a vdechy, kterými se pokoušel muž přivést svou ženu zpět k životu. Poté se však na místě rozhostilo hrobové ticho a Stewart na slova operátorky přestal reagovat," uvádí soudní zpráva.

Operátorka: nastalo ticho

Operátorka pak již přes telefon pouze slyšela to, jak do bytu vrazili záchranáři, kteří museli rozbít okno ve snaze dostat se dovnitř. Ti pak pouze informovali centrálu, že budou potřebovat druhý výjezdový vůz. Stewart ležel bezvládně na své partnerce, kterou oživoval. Zasáhl ho totiž silný infarkt a záchranářům se nakonec nepodařilo ani jednoho z partnerů oživit.

Pitva nakonec ukázala, že Olga Whitfieldová zemřela na selhání ledvin. Měla v nich totiž vážnou infekci a absces bohužel praskl směrem dovnitř, což způsobilo otravu krve. Podle lékařů sice obvykle trvá déle, než infekce někoho zabije, avšak v ojedinělých případech je možné, že smrt nastane velmi rychle. Pitva u Stewarta pak jen potvrdila smrt na následky silného infarktu.

Nemocné srdce

"Na jeho srdci byly nalezeny velké nesrovnalosti. Část byla zvětšena, zjizvená a odumřelá. Když to spojíte se stresem, který v danou chvíli prožíval a fyzickou zátěží při oživování, tak to vše bohužel vedlo k opravdu silnému infarktu," uvedl vyšetřující policista.

Sestra Stewarta Janet uvedla, že spolu byla dvojice celkem 18 let a svoji byli 15 let. Chovali se k sobě podle ní zcela neskutečně, žili doslova jeden pro druhého a šťastní byli pouze tehdy, když byli ve společnosti toho druhého.

"Věřím, že šok ze smrti mé matky byl na Stewarta příliš. Po jejich smrti jsem našla nádherné milostné dopisy, které matka Stewartovi psala včetně jeho odpovědí. Jeden by byl bez druhého už zcela ztracený," uzavřela smutný případ dcera Olgy Claire Dolanová.

Reklama

Výběr článků

Načítám