Hlavní obsah

Černá magie v prezidentských volbách? V Rumunsku prý ano

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bukurešť

Mircea Geoana, který těsně prohrál v rumunských prezidentských volbách, obvinil vítěze Traiana Basescua, že proti němu použil černou magii. Geoana v médiích prohlásil, že se stal terčem vln negativní energie, vysílaných proti němu při klíčové debatě před druhým kolem hlasování, které prohrál o 70 000 hlasů.

Článek

"Lidé, kteří pracovali pro Baseska v rámci kampaně, stáli během debaty napravo vedle kamery," uvedl Geoana pro televizi Antena 3. Odtamtud prý pociťoval negativní vlnění. Jeho manželka Mihaela k tomu dodala, že "Mircea byl touto energií velmi tvrdě napaden, nemohl se soustředit".

Rumuni se nejprve svému bývalému ministrovi zahraničí smáli s tím, že neumí prohrávat. "Zlý černokněžník porazil Geoanu," nazval deník Evenimentul Zilei svůj komentář, ve kterém napsal: "Rumunští politici skutečně věří tomu, že magické síly vás mohou udělat prezidentem, nebo zničit. Dobrá síla s námi a zlé pryč!" dodal v ironické parafrázi na Sílu uctívanou hrdiny ve filmové sáze Hvězdné války.

Po salvách smíchu zmrzl úsměv na rtech

Basescu obvinění přešel žertem. Ale nejnovější zveřejnění fotografií ukazujících slavného parapsychologa Aliodora Manoleu poblíž Baseska po celou dobu kampaně způsobilo, že se Rumuni začali ptát, jestli na tom něco skutečně není, zda si prezident opravdu na soupeře nezjednal černého mága.

K Manoleovým specializacím patří podle Rumunského sdružení transpersonální psychologie ovládání hlubokého podvědomí, jasnovidectví a hypnóza. Manoleova údajná role ve volbách tak připomíná balkánské rituály, v nichž bývá oko zla, uhranutí, černá magie a další tajemné síly využívány k vyzařování mystické energie na protivníky s cílem vysát z nešťastných obětí jejich životní síly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám