Hlavní obsah

Výběr mýta na Slovensku podle dopravců selhal, SkyToll to popírá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Elektronický mýtný systém na Slovensku podle protestujících slovenských autodopravců v prvních dvou dnech provozu selhal. Navíc prý na čerpacích stanicích není ani dostatek palubních jednotek. Tvrdí to zástupci nové Unie autodopravců Slovenska, kteří na pondělí ohlásili protesty proti mýtnému. Provozovatel systému, společnost SkyToll, ale jakékoli problémy vyloučil.

Foto: Peiger Marián, ČTK

Generální ředitel společnosti SkyToll Matej Okáli

Článek

Slovensko v pátek spustilo elektronický mýtný systém, který se vztahuje na vozidla nad 3,5 tuny. "Víme o tom, že přes Slovensko projíždělo 20 tureckých kamionů, které si chtěly koupit mýto. Od Trstěné nemohly nikde sehnat palubní jednotky. Údajně jim (provozovateli) spadl systém a pak je nemohli registrovat," tlumočil výhrady dopravců zástupce unie Rudolf Páleš.

Na jedné z čerpacích stanic prý ani jeden kamion neměl zařízení k počítání kilometrů najetých po zpoplatněných úsecích. Palubní jednotky prý nebylo možné koupit.

"Jediná odstávka systému byla ještě 12 hodin před jeho spuštěním. Během této odstávky se noví přepravci nemohli do systému zaregistrovat, od půlnoci 1. ledna jsme žádné problémy nezaznamenali," řekla mediální zástupkyně společnosti SkyToll Lenka Lendacká. Dodala, že na všech třinácti pohraničních distribučních místech je palubních jednotek dost.

Někteří autodopravci na Slovensku hrozí, že na protest proti mýtnému systému zablokují 4. ledna 2010 benzinové pumpy po celém Slovensku. Jsou nespokojeni především s výši mýta a se zpoplatněním silnic první třídy. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám