Hlavní obsah

Bulteriér zabil v Anglii čtyřletého chlapce

– Liverpool
Novinky, Jakub Kynčl

Britský Liverpool je otřesen posledním případem útoku psa na člověka, který skončil tragicky. Čtyřletý John-Paul Massey podlehl svým zraněním v pondělí. Podle sousedů šlo o bojové plemeno, pravděpodobně bullmastifa. K útoku došlo v domě chlapcovy babičky.

Článek

Britové jsou rozezleni zejména na policii. Na potenciální nelegální chov psa bojového plemene již dříve upozornili sousedé, avšak policie se případem nezabývala vzhledem k tomu, že stěžovatelé psa neoznačili jako nebezpečného.

Lékaři sice dorazili na místo za několik minut, avšak čtyřletému chlapci již nedokázali pomoci. Ten byl se svým 14letým bratrem Craigem u babičky, kde je nechali rodiče, aby si jeden večer mohli vyjít ven. K útoku psa došlo krátce po půlnoci.

Babička psa od vnuka odtrhla pozdě

Babička Helen Foulkesová se sice snažila svého rozběsněného psa od dítěte odtrhnout, ale utrpěla několik kousanců do nohy a do těla. Nakonec se jí povedlo zvíře od vnuka oddělit, ale bylo už pozdě.

Na místo byla přivolána policie, a jelikož byl pes stále v afektu a připraven k boji, jeden z policistů ho zahnal do rohu a zastřelil. Foulkesová byla po ošetření propuštěna z nemocnice.

"Krátce po půlnoci jsme slyšeli strašlivý štěkot toho psa, který trval snad dvacet minut. Bylo to opravdu strašidelné, a tak jsme uvažovali, co se u nich děje. Po několika minutách jsme zaslechli dva výstřely a štěkot utichl. Až ráno jsme se dozvěděli celou tu hrůzu, která se u sousedů udála," uvedl jeden ze sousedů Lawrence Crewe.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám