Hlavní obsah

VIDEO: V Kolíně nad Rýnem spadla budova bývalého archivu

KOLÍN NAD RÝNEM
Aktualizováno

V německém Kolíně nad Rýnem se v úterý zřítila budova bývalého městského archivu. Podle CNN byli uvnitř tři lidé. Mluvčí hasičů podle agentury AP uvedl, že na místě bylo ošetřeno několik lehce zraněných.

Článek

Podle záběrů německé televizní stanice n-tv trosky historické budovy, která už nesloužila k uchovávání archiválií, zasypaly přilehlou ulici. Podle CNN by mohly být poškozeny sousední dvě stavby.

Pod budovou, která stála v jižní části města, podle mluvčího Daniela Leupolda v současnosti probíhaly práce na prodlužování trasy metra. Zda měly vliv na pád stavby, se šetří. Policie celou oblast uzavřela a začala vyklízet sousední domy. Na místě bylo na sto záchranářských vozidel. 

Svědkyně: bylo to jako 11. září

"Najednou byl slyšet rachot, jako když projíždí vlak. Hluk poté stále sílil a cítili jsme chvění. Pak v několika vteřinách celou oblast pokryly oblaky prachu," popsal událost televizi n-tv očitý svědek. "Vypadalo to jako 11. září," uvedla místní trafikantka s tím, že celou ulici najednou zakryl temný mrak.

Podle záchranářů se ale budova sesunula pomalu a lidé uvnitř hlavní části budovy a v okolí měli čas utéct. Pod troskami údajně zůstali lidé, kteří v době kolapsu přebývali ve vedlejší herně. Původní počet devíti pohřešovaných později úřady snížily na tři poté, co se šest hledaných přihlásilo, že jsou v pořádku.

Reklama

Výběr článků

Načítám