Hlavní obsah

VIDEO: Nad Británií přistihli další UFO

LONDÝN

Neidentifikovaným létajícím předmětům UFO se nad Velkou Británií daří. V lednu jeden spatřili nad Yorkem a v témže měsíci v hrabství Lincolnshire zase záhadná světla zničila vrtuli turbíny na farmě. Teď informoval server deníku The Daily Telegraph, že v létě viděli podivný předmět nad Somersetem. Jeden z turistů na dovolené dokonce předmět natočil.

Článek

Předmět, vznášející se nad britským pobřežím u městečka Brean, byl natočen loni v červenci. Na záběrech je proti modrému nebi patrný tmavý, zřejmě kovový předmět cylindrovitého tvaru. Věc se podle svědků pohybovala nahoru a dolů přes deset minut.

Odborník na UFO Malcolm Robinson Telegraphu řekl, že pozorovaný předmět není nepodobný těm, které dříve popsali nesčetní svědkové.

Loni v létě to nebylo poprvé, co nad Breanem spatřili záhadný předmět. V červnu tam zalarmovali pobřežní stráž kvůli tajemnému padáku s kanystrem. Ten se nikdy nenašel.

V lednu bylo UFO hlášeno z Yorku a Conisholmu, kde údajně zvláštní světelné předměty vyřadily z provozu vrtuli na větrné farmě.

UFO

Zkratka anglických slov Unidentified Flying Object (neidentifikovaný létající předmět) označuje předmět na obloze, jehož původ nelze racionálně vysvětlit.

V obecném povědomí pojem splynul s mimozemskými "létajícími talíři“.

Podle odborných studií lze přirozeně vysvětlit zhruba 97 procent nahlášených pozorování UFO. 

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám