Hlavní obsah

Ve Švýcarsku zabíjela lavina, obavy mají i v Itálii a Rakousku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZERMATT

Lavina u švýcarského Zermattu se v úterý stala osudnou německému lyžaři. Spolu s jeho dvěma krajany a dalšími dvěma Angličany byl sesuvem sněhu zasažen na sjezdovce ve výšce 2200 metrů nad mořem.

Článek

Rakouské úřady kvůli hustému sněžení vyhlásily v Severním Tyrolsku třetí stupeň lavinového nebezpečí.

Podle švýcarské policie lavinu u Zermattu způsobila skupina tří německých lyřařů. Jeden z nich nepřežil. Ze dvou Angličanů, kteří se v oblasti, v níž lavina vznikla, rovněž pohybovali, byl jeden zraněn.

Podle předpovědí se v příštích dnech očekává sněžení v oblasti průsmyku Arlberg, v regionu Ausserfern a v Severních Alpách. Zde by podle agentury DPA mohlo dosáhnout lavinové nebezpečí čtvrtého stupně na pětistupňové škále.

V jihorakouské spolkové zemi Korutany v úterý napadlo až 30 centimetrů nového sněhu. Ve středu meteorologové počítají s dalším sněžením.

V Horní Adiži v okolí měst Bolzano, Brixen či Merano měla kvůli přívalům sněhu problémy linková autobusová doprava, která jezdila se značným zpožděním. Podle zpráv italské dopravní centrály byly některé horské silnice nesjízdné. Úřady dočasně uzavřely horské průsmyky Passo Gardena, Passo della Mendola, Passo di Fédaia a Passo di Monte Giovo.

Reklama

Výběr článků

Načítám