Hlavní obsah

VIDEO: Rakušan vyvraždil rodinu kvůli dluhům

Právo, DPA, nek
VÍDEŇ
Aktualizováno

Rakouskem ve středu otřásla další rodinná tragédie. Devětatřicetiletý muž z dosud neznámých důvodů sekyrou zavraždil pět lidí - manželku, sedmiletou dceru, své rodiče a tchána. Ve středu časně ráno sám přišel na policii, kde se k masakru přiznal. Motivem pětinásobné vraždy byly zřejmě finanční problémy pachatele poté, co si půjčil od rodiny zatím blíže neupřesněné částky.

Článek

Útočník páchal vraždy obzvlášť brutálním způsobem - útočil sekyrou vždy přímo na hlavu obětí. Vražedná sekyra, nově koupená, byla objevena v pachatelově autě.

Muž, který přišel na policii ve středu brzy ráno, oznámil: "V mém bytě leží moje mrtvá žena a mrtvé dítě“. Dodal, že je zabil. Policisté těla manželky a dcery zalité krví krátce poté objevili ve vídeňském bytě pachatele ve čtvrti Hietzing.

Poté se muž přiznal i k tomu, že zabil také své rodiče a otce manželky v dolnorakouských městech Linec a Ansfelden. Také tam policisté zavražděné příbuzné našli.

Kriminalisté už upřesnili sled tragických událostí. V úterý v 7:30 zabil muž ve Vídni svou 42letou manželku a sedmiletou dceru. Poté odjel do Lince, kde kolem 13:00 zavraždil ovdovělého tchána v jeho bytě. V 19:00 hodin pak zabil své vlastní rodiče v jejich domě v dolnorakouském Ansfeldenu. Ve středu ve 3:20 se udal na vídeňské policii.

Důvodem vražd byly dluhy

Vyšetřovatelům Rakušan, který vystudoval publicistiku a pracoval jako samostatný poradce v oblasti public relations, řekl, že se finančně „zruinoval“ při spekulacích a chtěl příbuzné ušetřit ostudy.

Na místech vražd zanechal pachatel omluvné dopisy. Sám se neúspěšně pokusil o sebevraždu oběšením. Když se mu to nepovedlo, přišel na policii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám