Hlavní obsah

Na ulici plné lidí explodovalo v Libyi auto s výbušninami

– Benghází • Aktualizováno

Nejméně sedm lidí bylo zabito při atentátu v druhém největším libyjském městě Benghází. Dalších zhruba 20 osob bylo při explozi automobilu napěchovaného výbušninami zraněno, informovala o tom agentura AFP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Následky exploze v libyjském BenházíVideo: Reuters

 
Článek

Atentát zasáhl centrum města na východě Libye ve čtvrtek večer. Automobil explodoval poblíž hotelu Tibesti, na obchodní třídě, kde bývá večer během postního měsíce ramadán obvykle mnoho lidí, uvedl zdroj, který si nepřál být jmenován. Dodal, že oběťmi jsou civilisté.

Foto: Esam Omran Al-fetori, Reuters

Hasiči na místě exploze

V Libyi, která se od svržení diktátora Muammara Kaddáfího v roce 2011 zmítá v chaosu, operují různé milice a teroristické skupiny. Země má nadále dva kabinety - kromě vlády a parlamentu sídlícího v hlavním městě Tripolisu funguje odděleně správa v Benghází. Podporuje ji někdejší generál libyjské armády Chalífa Haftar, který stojí v čele samozvané Libyjské národní armády (LNA).

LNA ve městě do loňska bojovala proti islamistickým radikálům, včetně takových, kteří byli napojeni na takzvaný Islámský stát (IS) a teroristickou organizaci Al-Káida. Od té doby se bezpečnostní situace v Benghází zlepšila, ale občas dochází k menším útokům namířeným proti LNA a jejím spojencům. Útoky v centru města jsou vzácné.

Foto: Esam Omran Al-fetori, Reuters

Lidé prohledávají trosky aut po výbuchu v Benghází

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám