Hlavní obsah

Extrémní horko zabilo v Karáčí už 65 lidí

– Karáčí

Nejméně 65 mrtvých si vyžádala vlna veder, která v uplynulých třech dnech zasáhla největší pákistánské město Karáčí. Informovala o tom v úterý agentura Reuters s odvoláním na místní nadaci. Počet obětí navíc podle Reuters zřejmě poroste, protože extrémní horka pokračují. V pondělí teploty v oblasti dosahovaly 44 stupňů Celsia.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vlna veder si v Karáčí vyžádala 65 obětíVideo: Reuters

 
Článek

Extrémní vedra udeřila během muslimského postního měsíce ramadánu, kdy většina muslimů od úsvitu do soumraku nepřijímá jídlo ani nápoje. Město Karáčí navíc v posledních dnech postihly rozsáhlé výpadky dodávek elektrického proudu, takže na mnoha místech nefungovala klimatizace.

Foto: Fareed Khan, ČTK/AP

Lidé znavení horkem odpočívají v jedné z mešit v Karáčí

Místní nadace Edhi Foundation, která provozuje záchrannou službu a márnice v Karáčí, sdělila, že většina obětí podlehla úpalu. Jsou mezi nimi především obyvatelé chudých čtvrtí. Vládní úřady bilanci nepotvrdily.

V roce 2015 si vlna veder, která od poloviny června zasáhla jihopákistánské město Karáčí a jeho okolí, vyžádala 1250 obětí, převážně z řad starých a nemocných lidí. Provinční vláda ujistila obyvatele, že katastrofa z roku 2015 se již nebude opakovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám