Hlavní obsah

Ruské ponorky odpálily na pozice Islámského státu v Sýrii sedm raket

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva/Damašek
Aktualizováno

Dvě ruské ponorky ve Středozemním moři ve čtvrtek odpálily sedm střel s plochou dráhou letu na pozice Islámského státu na východě Sýrie. Informovala o tom agentura TASS s odvoláním na ruské ministerstvo obrany, podle něhož projektily všechny cíle zasáhly.

Ruská ponorka. Ilustrační foto

Článek

Terčem byly podle ministerstva „důležité objekty” Islámského státu. Šlo o velitelská stanoviště, komunikační body a muniční a zbrojní sklady v oblastech ovládaných islamisty jihovýchodně od města Dajr az-Zaur.

Útok provedly ponorky Velikij Novgorod a Kolpino, které se nacházejí ve východní části Středozemního moře. Střely s plochou dráhou letu Kalibr zasáhly cíle vzdálené 500 až 670 kilometrů.

„Údaji objektivní kontroly bylo potvrzeno zasažení všech stanovených cílů,” dodal TASS s odvoláním na ministerstvo obrany.

Salvu raket Kalibr Rusové na pozice Islámského státu vypálili už minulý týden z fregaty Admiral Essen. Podle oznámení ruské armády to byl jeden z nejsilnějších podobných úderů, jichž Rusko provedlo v Sýrii už osm. Přesný počet střel ministerstvo obrany neuvedlo, ale při dosud nejsilnějším jich bylo vypuštěno 26, zmínil TASS. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám