Hlavní obsah

Íránská televize zachytila v přímém přenosu kolaps hořícího věžáku

– Teherán • Aktualizováno

V Teheránu se po několikahodinovém požáru zřítila vysokopodlažní obytná budova. Podle íránské státní televize Press TV v troskách nejspíš zůstaly uvězněni lidí. Podle teheránského starosty při zhroucení budovy zahynulo 20 hasičů, kteří od středy bojovali s požárem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při požáru se v Teheránu zřítila výšková budovaVideo: AP

 
Článek

„O život přišlo více než 20 členů hasičských jednotek, kteří se snažili pomoci jiným,” citovala státní televize starostu Teheránu, jenž hasiče označil za mučedníky. Íránský prezident Hasan Rúhání vyzval k okamžitému vyšetření příčin neštěstí a k odškodnění obětí.

Sedmnáctipatrový věžák Plasco ze 60. let minulého století patřil k nejstarším budovám svého druhu v Teheránu a byl jednou z ikonických budov města. Nacházel se severně od rušného teheránského trhu.

Hasiči evakuovali okolní ulic  a policie měla plné ruce práce, aby obchodníkům z okolí zabránila vrátit se pro zboží. Kolaps budovy odvysílala íránská televize v přímém přenosu, protože zrovna přenášela živý vstup reportéra. Železobetonový kolos se zřítil během několika vteřin.

Mluvčí hasičů Džalal Maleki řekl íránské televizi, že u požáru, který byl poprvé ohlášen ve středu kolem 8. hodiny ráno středoevropského času, zasahovaly posádky z deseti hasičských stanic.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám