Hlavní obsah

Asad se modlil v dobyté Daráji

Damašek
Aktualizováno

Syrský prezident Bašár Asad v pondělí navštívil damašské předměstí Daráju, z níž se před pár dny po čtyřech letech obléhání stáhli povstalci. Asad se v tamní mešitě modlil u příležitosti svátku oběti Íd al-adhá.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Syrský prezident Asad se pomodlil v mešitě v dobyté DarájiVideo: Reuters

 
Článek

Syrská armáda obléhala Daráju od roku 2012 a její ovládnutí bylo významným úspěchem Asadova režimu. Armáda koncem srpna umožnila rebelům, kteří se vzdali, odjezd do míst ovládaných povstalci v provincii Idlíb a nechala evakuovat také civilisty. Do té doby byla do obléhaného města vpuštěna humanitární pomoc pouze jedinkrát, a to letos v červnu.

Foto: SANA/Handout , Reuters

Syrský prezident Bašár Asad při modlitbách v Daráji

Vydrží příměří?

V Sýrii má v pondělí večer místního času začít platit příměří. Dohodu USA a Ruska schválila Asadova vláda. Pokud bude dodržen dohodnutý 48hodinový klid zbraní, bude příměří prodlouženo o dalších 48 hodin a pak případně o dalších sedm dní.

Pokud nebude příměří ani během této doby porušeno, začnou USA a Rusko chystat společný postup proti skupinám, které shodně považují za teroristické.

Související téma:

Foto: SANA/Handout, Reuters

Syrský prezident Bašár Asad

Vedení povstalecké organizace HNC v pondělí oznámilo, že nemá k dispozici žádné záruky. Neuvedlo ale, jestli na příměří nepřistoupí, pokud nějaké specifické záruky předem nezíská.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám