Hlavní obsah

Kamery zachytily nálet na nemocnici v syrském Halabu

Halab/Londýn

Záběry z bezpečnostních kamer, které odvysílala britská stanice Channel 4 News, zachytily následky náletu na nemocnici al-Quds v Halabu (Aleppu) na severu Sýrie. K útoku na zdravotnické zařízení došlo minulý týden v noci ze středy na čtvrtek. Při náletu zemřelo nejméně 50 lidí, včetně šesti zdravotníků. Mezi nimi i jeden z posledních pediatrů, který v Halabu zůstával.

Foto: Reuters

Okamžik výbuchu na chodbě bombardované nemocnice v Halabu.

Článek

Video zachycuje dění na nemocniční chodbě těsně před výbuchem, samotnou explozi i následné škody pořízené kamerami na ulici.

Muž v zeleném nemocničním oděvu je pediatr Muhammad Wasím Moaz, který byl podle exilové organizace SOHR posledním dětským lékařem působícím v oblastech města ovládaných povstalci. [celá zpráva]

Foto: organizace The Syria Campaign

Šestatřicetiletý pediatr Muhammad Wasím Moaz zemřel v nemocnici při leteckém útoku.

Mluvčí německé vlády se podle agentury Reuters minulý pátek nechal slyšet, že za náletem nejspíš stojí vládní síly syrského prezidenta Bašára Asada. Damašek to ale popřel.

Ve městě, které je od roku 2012 rozděleno na čtvrti ovládané syrskou armádou a rebely, bylo minulý týden prolomeno křehké příměří a v ulicích od té doby zuří boje. [celá zpráva]

Nálety pokračují navzdory víkendovému tlaku USA a Ruska, aby Damašek s útoky na vzbouřence přestal. [celá zpráva]

Exilová organizace SOHR, monitorující dění v zemi, uvedla, že od 22. dubna zahynulo v Halabu 253 civilistů včetně 49 dětí.

Reklama

Výběr článků

Načítám