Hlavní obsah

V Turecku zatkli devět členů Islámského státu včetně tří Rusů

Istanbul
Aktualizováno

Turecká policie zadržela v noci na středu devět lidí podezřelých z příslušnosti k Islámskému státu včetně tří Rusů, uvedl turecký list Hürriyet. Ruský zastupitelský úřad zadržení tří osob potvrdil. Razie v Antalyi a Izmiru se konala pouhý den po atentátu v Istanbulu, při němž zahynulo deset lidí.

Foto: Reuters

V Turecku zadrželi tři Rusy, kteří se prý hlásí k IS.

Článek

Tři Rusy zadržela turecká policie při operaci v jižní provincii Antalya, kterou zahájila už v úterý pozdě v noci. Zabavila při ní velké množství dokumentů.

Zadržení Rusů potvrdil ruské tiskové agentuře RIA Novosti ruský generální konzulát v Antalyi. „Potvrzujeme zadržení tří občanů Ruské federace. Příčiny zadržení se upřesňují,“ řekl generální konzul Aleksandr Tolstopjatěnko.

Podle turecké tiskové agentury Anadolu jsou Rusové podezřelí, že „poskytovali logistickou podporu teroristické organizaci“.

Operace se uskutečnila až po atentátu, ale tři adresy, kde se razie uskutečnily, policie měla už dříve.

Současně policie podnikla v úterý ráno rozsáhlou razii na šesti místech v provincii Izmir na březích Egejského moře. Šest zadržených je podezřelých z rekrutování radikálů pro Islámský stát. Při těchto raziích se policii podařilo zabavit dokumenty a také vzduchovky a brokovnice.

Související téma:

Foto: Profimedia.cz

Bojovníci Islámského státu na snímku ze Sýrie

Turecká policie podnikla razie už v úterý bezprostředně po atentátu. V Sanliurfě, Gaziantepu a Adaně zadržela 59 podezřelých z vazby na Islámský stát.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám