Hlavní obsah

Při koaličním náletu umírali syrští vojáci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Damašek
Aktualizováno

Tři syrští vojáci byli zabiti a 13 dalších bylo zraněno při náletu koalice vedené Spojenými státy v syrské provincii Dajr az-Zaur. Syrská vláda oznámila, že se jedná o nepřátelský čin, uvedl server BBC.

Foto: Reuters

Příslušník syrské armády

Článek

Dajr az-Zaur z velké části kontroluje Islámský stát, na který západní státy útočí. Podle exilové organizace SOHR se sídlem v Londýně však při náletu byly zasaženy pozice syrské armády. Terčem se podle organizace stal tábor syrských vojáků u města Ajaš.

Syrská vláda se proti útoku ohradila. Podle ní jde o nepřátelský čin. Damašek oznámil, že při náletu přišel také o tři obrněná vozidla a čtyři další vozy. Zničen byl i sklad zbraní a munice.

Pokud se zpráva potvrdí, bude se jednat o první útok spojenců na syrskou armádu.

Mluvčí koaličních jednotek Steve Warren ale uvedl, že koalice v neděli v daném místě neútočila. Jediný útok byl veden 55 kilometrů odtud. „Útočili jsme na ropné vrty a nebyli tam žádní lidé,“ uvedl.

Zatím není jasné, kdo měl nálet vést. Nejčastěji proti IS útočí Američané a Francouzi, minulý týden se ale k náletům v Sýrii přidala Velká Británie. Syrský prezident Bašár Asad k tomu nedělníku Sunday Times řekl, že intervence je nelegální a povede jenom k růstu terorismu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám