Hlavní obsah

Terčem útoku na Sinaji byl hotel

Káhira
Aktualizováno

Několika atentátníků v úterý ráno zaútočilo na hotel v egyptském městě Aríš na severu Sinajského poloostrova. Podle informací z odpoledne jsou čtyři oběti, původně byla hlášena jedna. V hotelu byli ubytováni volební komisaři, kteří dohlíželi na pondělní druhou etapu egyptských parlamentních voleb.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Před hotelem v Egyptě explodovaly dvě bombyVideo: Reuters

 
Článek

Egyptská armáda uvedla, že si útok vyžádal čtyři lidské životy a 14 zraněných civilistů. Mezi mrtvými je i jeden ze soudců, kteří bydlí v hotelu a účastní se sčítání hlasů po druhé etapě parlamentních voleb.

Podle vojenských zdrojů do hotelu vjel sebevražedný atentátník autem s výbušinami. Když na něj začala ostraha střílet, auto explodovalo a útočník zahynul. Další útočník se dostal do hotelové kuchyně a tam odpálil nálože, které měl připevněné na těle. Další člen útočného komanda pak vnikl do jednoho z pokojů, kde zastřelil soudce.

K útoku se zatím nikdo nepřihlásil, podle agentury Reuters je ale zřejmě dílem sinajské odbočky Islámského státu.

Jde o třetí útok v řadě v oblasti. Při dvou pondělních atentátech zemřeli tři lidé. Exploze nastražené nálože v oblasti Abú Tavíl zabila policistu v hlídkovém voze. Dva rekruti byli zraněni. Bomba pak zabila ženu s dítětem v Aríši, uvedl list Al-Ahrám. I jejím terčem měl být hlídkový vůz policie, ale vybuchla, když kolem projížděla kára tažená oslem.

Útok v Izraeli

Násilí pokračuje i v Izraeli, kde byli zraněni čtyři lidé při dalším útoku Palestinců, uvedl list The Jerusalem Post. Tentokrát najel útočník s vozem do davu u Tapuachu na západním břehu Jordánu. Jeden ze zraněných je ve středně těžkém stavu. Útočník byl postřelen a zadržen.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám