Hlavní obsah

Palestinka se pokusila najet na izraelské vojáky

Jeruzalém
Aktualizováno

Palestinské útoky namířené proti Izraelcům pokračovaly i v pátek. Nejprve vojáci vystřelili na dvaasedmdesátiletou řidičku u Hebronu, když se na ně pokoušela najet. Poté byl pobodán asi čtyřicetiletý Izraelec v průmyslové zóně Ša’ar Benjamin poblíž Ramalláhu. Později odpoledne střelec z velké vzdálenosti střílel na židovské věřící u hrobky patriarchů v Hebronu a dvě osoby zranil.

Foto: Mahmoud Illean, ČTK/AP

Izraelští policisté při střetech s palestinskými demonstranty

Článek

Armáda má podezření, že v Hebronu střílel odstřelovač, a pátrá po něm. U hrobky patriarchů bylo právě množství židovských věřících. Oba zranění jsou civilisté a stav jednoho z nich, jemuž je 16 let, je vážný. Střelec ho zasáhl do hrudníku, zatímco druhého Izraelce do nohou. Armáda rozestavila posily v okolí města, které leží na Západním břehu Jordánu, ale ve kterém je malá židovská enkláva.

Palestinka se pokusila najet autem do izraelského vojáka na okupovaném Západním břehu Jordánu u Halhúlu. Vojáci na vůz vystřelili a řidičku zastřelili, informoval izraelský deník The Jerusalem Post. Žádný z Izraelců nebyl zraněn.

Na stejném místě došlo k podobnému útoku již tento týden ve středu odpoledne, kdy palestinský řidič najel na Izraelce a dva zranil. Dvacetiletý příslušník izraelské pohraniční policie tehdy utrpěl vážná zranění hlavy a končetin a nadále v nemocnici bojuje o život.

Foto: Majdi Mohammed, ČTK/AP

Palestinský demonstrant s prakem

Krátce po neúspěšném útoku řidičky byl u Ramalláhu pobodán asi čtyřicetiletý muž, uvedl list Ha’arec. Převezli ho do nemocnice s vážnými zraněními. Útočník utekl a armáda se ho pokouší chytit.

Při poslední vlně násilí, která trvá přes měsíc, přišlo o život nejméně 76 Palestinců či izraelských Arabů. Většina z nich byli pachatelé útoků, při nichž zemřelo 11 Izraelců.

Reklama

Výběr článků

Načítám