Hlavní obsah

Britská rozvědka zachytila po pádu airbusu diskusi teroristů

– Londýn • Aktualizováno

Britská zpravodajská služba zachytila komunikaci, která naznačila zorganizování velkého teroristického útoku v oblasti Sinajského poloostrova. Právě toto odhalení přimělo premiéra Davida Camerona, aby veřejně promluvil o pravděpodobnosti pumového atentátu. Napsal to na svém webu britský list The Daily Telegraph. Pravděpodobnost, že byla na palubě ruského stroje bomba, mezitím připustil i americký prezident Barack Obama.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Diskusi teroristů zaznamenali britští agenti až po katastrofě ruského letadla, v níž minulou sobotu zahynulo 224 lidí, napsal list. Británie následně zakázala všechny lety z egyptského Šarm aš-Šajchu, kde zůstalo uvězněno 20 tisíc britských turistů. [celá zpráva]

Lety mají být obnoveny v pátek, kdy by se mělo domů dostat prvních 4000 Britů. Vzít si mohou jen příruční zavazadlo, kufry poletí jiným spojem.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Britští činitelé se podle The Daily Telegraphu obávají, že bomba mohla být do ruského letadla propašována v odbavených zavazadlech, a to již několik hodin před startem. To by naznačovalo, že za teroristickým útokem nestál nikdo z cestujících.

Vláda uvažuje o tom, že zavede další cestovní restrikce do oblastí, kde operuje Islámský stát. Je znepokojena stavem bezpečnostních kontrol na tamních letištích.

O bombě už mluvil i Obama

"Je myslím možnost, že na palubě byla bomba. A bereme to velmi vážně," konstatoval americký prezident Barack Obama.

TIP PRO VÁS

Aplikace s nejrychlejším přístupem na Seznam vás upozorní na e-maily a když najde něco navíc. Více o aplikaci Seznam.cz.

Foto: Seznam.cz

Seznam.cz prohlížeč

"Než přijde definitivní závěr, strávíme ještě hodně času, aby naši vyšetřovatelé a zpravodajci zjistili, co se stalo. Je ale jistě možné, že na palubě byla bomba," dodal v rozhlasovém rozhovoru šéf Bílého domu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám