Hlavní obsah

Irácký letoun nedopatřením bombardoval Bagdád

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bagdád
Aktualizováno

Dvanáct mrtvých a 25 zraněných si v pondělí vyžádal výbuch letecké pumy ve východní části iráckého hlavního města Bagdádu. Bomba na čtvrť dopadla nedopatřením poté, co se uvolnila z letounu, který jinde útočil na bojovníky Islámského státu. Informovaly o tom agentury Reuters a AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Irácký letoun nedopatřením bombardoval BagdádVideo: Reuters

 
Článek

Výbuch zničil několik domů. Mezi oběťmi je také několik žen a dětí.

Incident se udál při návratu vojenského letounu suchoj z bojové mise. Jedna z pum se podle irácké televize při náletu neuvolnila. Uvolnila se až později, když už stroj letěl zpátky na základnu a právě se nacházel nad východním Bagdádem.

Foto: Ahmed Saad, Reuters

Při výbuchu letecké pumy bylo zničeno několik domů.

Irácká armáda s podporou šíitských milicí bojuje proti radikálům z Islámského státu na západě a severu země. V neděli se jim podařilo ovládnout jednu ze zásobovacích tras do města Fallúdža západně od Bagdádu, které extremisté ovládli na konci loňského roku.

Související témata:

Foto: Reuters

bojovník Islámského státu v Iráku a v Levantě s jeho vlajkou v syrské Rakce

Foto: Ahmed Saad, Reuters

Demonstrace na podporu dosavadního premiéra Núrího Málikího v Bagdádu

Reklama

Související články

Islámský stát ochromil hnutí Al-Káida

Na organizační schopnosti přívrženců Saddáma Husajna jsou teroristé z hnutí Al-Káida krátcí. Islámský stát (IS), který je z velké části dílem pohrobků iráckého...

Islámský stát rozesel buňky po Evropě

Před rokem stvořil Abú Bakr Bagdádí chalífát na území Sýrie a Iráku. Teď uskutečňuje novou strategii: systematicky pašuje bojovníky svého Islámského státu (IS)...

Výběr článků

Načítám