Hlavní obsah

Herec z Pirátů z Karibiku bojuje proti islámským extremistům

Britský herec Michael Enright si v minulosti v Hollywoodu zahrál například po boku Johnnyho Deppa ve filmu Piráti z Karibiku. Šavli, kterou ve snímku používal jako svou rekvizitu, ale nyní vyměnil za skutečný kalašnikov. Odjel totiž do Sýrie, aby tam po boku kurdských jednotek bojoval proti ozbrojencům z hnutí Islámský stát, informoval deník The Daily Telegraph.

Foto: Repro dailymail.co.uk

Michael Enright v uniformě

Článek

Jednapadesátiletý herec řekl, že ke kurdským bojovníkům se rozhodl připojit poté, co se dozvěděl více o tom, jak islamisté zacházejí s rukojmími i o jejich pronásledování náboženské menšiny jezídů.

"Nepřijel jsem sem, abych utíkal, přijel jsem bojovat. Jestliže zemřu, tak zemřu," uvedl Enright s tím, že pro tento případ již napsal dopisy své rodině. Svým slavným známým prý o cestě do Sýrie raději neřekl, protože se bál, že by se ho snažili zastavit.

Britský herec se stal jedním z desítek zahraničních bojovníků, kteří se rozhodli pomoci kurdským jednotkám a dorazili na sever Sýrie. Většina z nich má za sebou na rozdíl od Enrighta nějaké armádní zkušenosti, dost často byli naverbováni přes Facebook.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám