Hlavní obsah

Islámský stát zlikvidoval zajatce ručním granátometem

Na internetu se objevilo další video z brutální vraždy vykonané bojovníky radikálního hnutí Islámský stát v Sýrii. Extremisté na něm usmrtí vězně přivázaného k sloupu střelou z ručního granátometu RPG. Uvedl to ve čtvrtek server International Business Times.

Článek

Záznam údajně pochází z předchozího dne a pořízen byl ve východní provincii Dajr az-Zúr. Skupina bojovníků přivázala svoji oběť – mladého muže – k sloupu, načež se od něj vzdálila, aby jeden z jejích členů mohl na oběť vystřelit z RPG. Ostatní pak výbuch oslavují střelbou ze svých pušek a výkřiky Bůh je velký. Střela nezasáhla vězně přímo, střepiny ho však na místě usmrtily.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Oběť předtím udává své jméno a říká, že pochází z města Abú Hamam a patří ke kmenu aš-Ša'itát. Přiznává se, že granátometem zabil dva bojovníky Islámského státu. Jeden z radikálů pak prohlásí, že zajatec je nepřítelem Boha a bude na něm vykonána pomsta.

Související témata:

Foto: Reuters

Bojovníci Islámského státu

Foto: Bohuslav Borovička, Právo

Baal býval hlavním z aramejských bohů. Jeho chrám proto patřil k nejhonosnějším stavbám starověké Palmyry.

Příslušníci kmene aš-Ša'itát se v Dajr az-Zúru loni pokusili postavit se Islámskému státu, který ale proti nim tvrdě zakročil a množství jeho příslušníků připravil o hlavu nebo ukřižoval. Odhaduje se, že obětí represálií bylo okolo 900.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám