Hlavní obsah

Islamisté zavraždili u syrské Palmýry 23 civilistů včetně dětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ozbrojenci z hnutí Islámský stát (IS) zavraždili u syrského města Palmýra 23 civilistů včetně devíti dětí. U pouštního města se v posledních dnech odehrávají tvrdé boje, syrská armáda tam vyslala posily. Podle syrských ochránců lidských práv se bojová linie nachází kilometr od slavných vykopávek, které UNESCO před dvěma lety zařadilo na seznam ohrožených památek kulturního dědictví.

Foto: David Ryneš, Yahoo Maps

Článek

"Skupina IS zabila zastřelením 23 civilistů včetně devíti dětí ve vesnici Amiríja ležící severně od Tadmuru (arabský název Palmýry)," uvedl Ramí Abdar Rahmán ze Syrské organizace pro lidská práva (SOHR), která situaci v zemi monitoruje ze Sýrie.

Město Palmýra leží v provincii Homs, v níž IS zahájil tento týden útoky na pozice syrské armády a snaží se dobýt město Suchna. Padlo už téměř 140 lidí, z nichž více než 70 byli vojáci.

Homský guvernér dnes sdělil, že uvnitř Tadmuru je nyní spolu s uprchlíky z jiných částí Sýrie 35 tisíc lidí, v celé oblasti čítající také předměstí je 100 tisíc osob. Ruiny města, které patřilo k významným střediskům antického světa, se nacházejí na jihu Tadmuru.

Reklama

Výběr článků

Načítám