Hlavní obsah

Při náletu syrského letectva na školu v Halábu zemřelo pět dětí

Při náletu syrského letectva na školu ve městě Haláb na severu země zahynulo v neděli devět lidí, z toho pět dětí. Další dítě přišlo o život při pozemní akci vládních sil v jiné části města. Oznámila to podle agentury AFP exilová Syrská organizace pro lidská práva (SOHR).

Foto: Reuters

Ilustrační foto: Povstalci zaútočili na syrskou bezpečnostní vládní budovu v severním městě Halab

Článek

"Vojenské letectvo bombardovalo školu na východě Halábu, zabito bylo pět dětí, tři učitelky a jeden muž," citovala AFP šéfa SOHR Ramího Abdar Rahmána. Bilance obětí se podle něj může zvýšit, protože při náletu byl neupřesněný počet osob těžce zraněn.

Další dítě bylo podle SOHR zabito při pozemní akci vládních sil ve čtvrti Šajch Chudr v Halábu, kterou ovládají povstalci.

Druhé největší syrské město a někdejší hospodářské centrum země je rozděleno na západní sektor, který je pod kontrolou vládních sil, a východní sektor ovládaný rebely z hnutí Islámský stát. Vládní vojsko se snaží už několik měsíců získat celé město. Povstalce chce obklíčit a donutit ke kapitulaci. Dosud zajišťuje zásobování povstaleckých čtvrtí koridor vedoucí k turecké hranici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám