Hlavní obsah

Neexistuje žádný důkaz, že džihádista John je můj syn, otočil otec podezřelého

Kuvajt

Džihádista John nemusí být můj syn, neviděl jsem žádný důkaz, tvrdí nově otec podezřelého Jassem Emwazi. Přitom ještě v neděli měl kuvajtským vyšetřovatelům přiznat, že jeho manželka poznala syna Mohammeda hned na videu s první vraždou amerického rukojmí v zajetí Islámského státu v Sýrii. Emwazi starší si najal právníka, aby svou rodinu bránil před pomluvami.

Foto: SITE Intel Group, Reuters

Samozvaného popravčího Islámského státu média identifikovala jako Londýňana kuvajtského původu Mohammeda Emwaziho.

Článek

„Nic z toho, co obíhá v médiích, nedokazuje, že obviněný údajný popravčí Islámského státu je můj syn Mohammed,“ řekl Jassem Emwazi kuvajtskému listu Al-Qabas.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Chci Kuvajťanům vzkázat, že spousta zpráv jsou fámy. Jelikož jsem měl pocit, že někteří lidé jim věří, najal jsem právníka, aby mě bránil a dokázal, že to, co se říká, není pravda,“ dodal.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Britské noviny odhalily tvář džihádisty Johna na fotografii ze základní školyVideo: Reuters

Jak upozornila agentura AFP, není jasné, proč Emwazi vzal zpět svou dřívější výpověď, že s manželkou syna poznali hned na videu s vraždou prvního rukojmího, Američana Jamese Foleyho z loňského srpna. [celá zpráva]

Podle AFP má Emwazi právníka v Kuvajtu i v Británii, kde rodina donedávna žila.

Mohammeda Emwaziho na videích Islámského státu poznali i přátelé. [celá zpráva]

Kuvajťan, který vyrostl a vystudoval v Londýně, je v Sýrii od roku 2013. Figuruje na několika záběrech se zavražděnými západními rukojmími včetně nedávných snímků se zabitými japonskými zajatci.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám