Hlavní obsah

Jordánsko podniklo nálety proti Islámskému státu v Sýrii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ammán
Aktualizováno

Jordánská bojová letadla podnikla ve čtvrtek nálety proti pozicím Islámského státu (IS) v Sýrii, kde byly údajně zasaženy výcvikové tábory a muniční sklady. Uvedla to v pátek jordánská armáda. Nasazení vzdušných sil je odvetou za nedávnou krutou vraždu jordánského pilota, který padl do zajetí islamistů a ti jej později upálili.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Jordánsko podniklo nálety proti Islámskému státu v SýriiVideo: Reuters

 
Článek

Podle armádního prohlášení byly dnešní nálety „pouhým začátkem". Útoky byly zaměřeny na cíle v syrské provincii Dajr az-Zaur a na okolí města Rakka, které ovládá Islámský stát.

Jordánským letounům poskytovala asistenci americká vojenská letadla při průzkumu terénu a navádění na vybrané cíle, řekl americký armádní činitel agentuře Reuters.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Petra, Reuters

Jordánská stíhačka F-16 připravená k bombardování syrského města Rakka.

Jordánský král Abdalláh II. dnes navštívil rodinu zavražděného pilota, která žije ve městě Karak, a připojil se k truchlícím. Nad smutečním stanem přelétávaly armádní stroje na počest mrtvého.

Jordánsko je členem mezinárodní koalice, která se účastní útoků na IS v Sýrii. Příslušníci Islámského státu Kasásbu zabili na protest proti účasti Jordánska v koalici, se kterou nesouhlasí ani někteří Jordánci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám