Hlavní obsah

V Izraeli zatkli hackera, ukradl zřejmě i nové album Madonny

Tel Aviv

Policie v Izraeli zatkla 39letého muže podezřelého z počítačového pirátství. Izraelské úřady se domnívají, že ukradl nahrávky „několika mezinárodních umělců“. Podle televize NBC News tento Izraelec zřejmě stojí také za nedávným únikem nového alba popové zpěvačky Madonny na internet.

Foto: Reuters

Madonna během svého turné MDNA

Článek

Podezřelého vystopovali izraelští experti na boj proti kybernetickém zločinu ve spolupráci s americkým Federálním úřadem pro vyšetřování (FBI), uvedl mluvčí izraelské policie Micky Rosenfeld.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Jména umělců, jejichž nahrávky měl podezřelý ukrást a nabídnout k volnému stažení na internetu, mluvčí neprozradil. NBC News se však přihlásila bezpečnostní firma se sídlem v Tel Avivu Wizman Yaar Investigations, na kterou se obrátili zástupci Madonny. Té někdo koncem loňského roku - údajně z jejího osobního počítače - ukradl demo nahrávky pro nové album. Firma zjistila, že to byl izraelský občan a upozornila na to policii.

Na internetu se v nedávné době předčasně objevilo množství skladeb světových hvězd včetně Adele a Beyoncé. Často to doprovázejí spekulace, že jde o promyšlený reklamní tah.

Nejnověji zveřejnila narychlo své nové album Vulnicura islandská zpěvačka Björk poté, co skladby z něj o víkendu vyvěsili hackeři na internetu. Nová kolekce písní přitom měla vyjít až za dva měsíce.

Reklama

Výběr článků

Načítám