Hlavní obsah

Při náletu na pozice Islámského státu byl zraněn i vrah západních rukojmích

• Aktualizováno

Terorista, jehož západní státy podezřívají ze zavraždění dvou Britů a dvojice Američanů zadržovaných v Iráku Islámským státem, byl prý zraněn při americkém leteckém útoku. S odvoláním na britské ministerstvo zahraničí uvedly server listu Daily Mail.

Foto: Reuters TV, Reuters

Steven Sotloff se svým vrahem,který byl nyní zraněn při náletu

Článek

Ministerstvo prý obdrželo zprávy o zranění teroristy, který je zřejmě britského původu a bývá označován jako John, nemůže je ale potvrdit. Nálet se uskutečnil před týdnem a mířil na západoirácké město Kajm, které leží na hranici se Sýrií.

Podle listu Mail On Sunday byl terorista zraněn, když se účastnil schůzky velitelů Islámského státu, a byl rychle převezen do nemocnice. Nálet na bunkr v Kajmu zabil asi deset velitelů IS a dalších 40 zranil.

List Mail On Sunday napsal, že terorista John, který na videozáznamech zachycujících podříznutí rukojmích mluví s britským přízvukem, utrpěl zranění při stejném leteckém útoku, při němž byl zraněn také vůdce IS abú Bakr Bagdádí. O něm se původně spekulovalo, že při náletu zahynul.

Brit, který na videonahrávkách vystupuje s obličejem zakrytým maskou, je podle předpokladů odpovědný za vraždu britských humanitárních pracovníků Davida Hainese a Alana Henninga a amerických novinářů Jamese Foleyho a Stevena Sotloffa.

List Mail On Sunday se ve svém článku odvolává na zdravotní sestru, která ošetřovala některé osoby zraněné při americkém náletu. Na jednoho z nich přitom poukazovala jako na "toho, kdo zavraždil novináře". Zranění byli údajně později převezeni do syrské bašty Islámského státu, města Rakka.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám