Hlavní obsah

Zaorálek uctil oběti holokaustu v památníku Jad Vašem

Právo, Michael Švec (Jeruzalém)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeruzalém
Aktualizováno

Šest miliónů židovských obětí nacistického vyvražďování uctil ve středu v jeruzalémském památníku Jad Vašem ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD).

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Lubomír Zaorálek uctil památku obětí holokaustu Video: Reuters

 
Článek

Šéf české diplomacie navštívil expozici, která mapuje nárůst antisemitismu v předválečné Evropě a především samotný holokaust, položil ale také věnec a zapálil věčný oheň v Pamětní dvoraně, která připomíná oběti z koncentračních táborů.

Foto: Michael Švec, Právo

Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek si prohlíží Dvoranu jmen v památníku Jad Vašem.

„Nejsem tady poprvé, ale vždy to na mě zapůsobí stejně silně,“ řekl následně ministr novinářům. „Vzhledem k tomu, že je ta expozice provedená, tak je to mimořádně působivé,“ řekl.

Foto: Michael Švec, Právo

Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek v areálu jeruzalémského památníku Jad Vašem.

Zaorálek zdůraznil, že mimořádný dojem na něm zanechalo ranní setkání s Jehudou Bauerem, izraelským historikem narozeným v Československu, který se zabývá právě tématem holokaustu. „Byl to právě on, kdo mi pomohl si uvědomit, že to byla událost, s níž bylo téměř nemožné se vyrovnat,“ prohlásil Zaorálek.

„Pozval jsem ho do Prahy a přál bych si, aby jako jeden z nejhlubších komentátorů a interpretů těch minulých událostí se této debaty v Česku zúčastnil,“ dodal.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám