Hlavní obsah

Moskvou prošel obří pochod na podporu Putina

Moskva

V centru Moskvy se uskutečnil v úterý pochod s názvem My jsme jednotní uspořádaný k svátku národní jednoty. Akce na podporu kremelské politiky vůči Ukrajině se zúčastnilo kolem 75 tisíc lidí a zastínila podle serveru Newsru.com pochody na jiných místech metropole i v dalších ruských městech.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tisíce nacionalistů pochodovaly MoskvouVideo: Reuters

 
Článek

Lidé se stužkami ruských vlastenců nesli také transparenty s nápisy „V jednotě je naše síla”, „Nás je mnoho, vlast je jediná”, „Ne fašismu”, „Medvěd je pánem tajgy” či „Putine, jsme s tebou”.

Sám Putin prohlásil, že svátek dokazuje „oddanost našeho lidu své vlasti, rodné zemi” a že toto upřímné vlastenectví je i základem nezávislosti a svrchovanosti Ruska.

Foto: Sergei Karpukhin, Reuters

Moskvou pochodovalo asi 75 tisíc lidí na podporu politiky ruského prezidenta Vladimira Putina.

Zdůraznil, že Rusko letos muselo čelit složitým výzvám, ale dokázalo, že je s to uhájit své národní zájmy. Ruský lid obstál v dějinné zkoušce: semkl se a mravně a duchovně povznesl. „Úsilí o spravedlnost a pravdu vždy patřily k Rusku a žádné hrozby nás nepřinutí vzdát se našich hodnot a ideálů,” řekl Putin.

Den národní jednoty v éře prezidenta Vladimira Putina nahradil zrušené oslavy bolševické revoluce. Oficiálně má svátek připomínat lidové povstání v Moskvě v roce 1612, při kterém byli v Kremlu zmasakrováni polští uchvatitelé a Poláci byli vyhnáni z Ruska.

Až donedávna si svátek nárokovali ruští nacionalisté. Přistěhovalcům se doporučovalo, aby raději nevycházeli do ulic.

Reklama

Výběr článků

Načítám