Hlavní obsah

Irácký sitcom si střílí z Islámského státu

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bagdád

Zákaz vystavování rajčat vedle okurek a holení se elektrickým strojkem. Takto si dělá legraci z bizarních nařízení, ale i brutálních praktik extremistů z Islámského státu komediální seriál irácké televize.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Irácká televize si v sitcomu dělá legraci z radikálů ISVideo: Reuters

 
Článek

Irák bojuje s Islámským státem nejenom zbraněmi, ale i humorem, upozornila agentura Reuters na seriál nazvaný Stát mýtů, který začala irácká státní televize vysílat počátkem října.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Už upoutávka na seriál ukázala, že půjde o černou komedii. Samozvaný vůdce povstalců vládne skupině svých věrných v uniformách strany Baas bývalého prezidenta Saddáma Husajna s bičem v ruce. Společně recitacemi a písněmi oslavují vraždění a stínání hlav, dokud je samozvaný chalífa postupně nepostřílí. Když zbude sám, odpálí se.

Tvůrci nezastírají, že jde o boj s Islámským státem na poli propagandy. „Myšlenka na tuto show vznikla jako reakce na intenzivní využívání sociálních sítí, kam Islámský stát umisťuje hrůzná videa, aby vyvolal mezi lidmi paniku. Naše prostředky jsou tudíž stejné, tedy média, která mají ukázat, že Islámský stát je ve skutečnosti jen papírový tygr a jejich představy se do občanského života nehodí,“ řekl autor scénáře Taír Šijád.

Související témata:

Foto: Reuters

bojovník Islámského státu v Iráku a v Levantě s jeho vlajkou v syrské Rakce

Foto: Ahmed Saad, Reuters

Demonstrace na podporu dosavadního premiéra Núrího Málikího v Bagdádu

Islámský stát ovládá část severního a západního Iráku, ale také rozsáhlá území v sousední Sýrii.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám