Hlavní obsah

Nálety pomohly Kurdům postoupit u Kobani

– Kobani

Kurdské milice bojující u Kobani podle BBC postoupily a ovládly strategický kopec Tal Shajr ležící východně od tohoto syrského města u hranic Tureckem. Tal Shajr před deseti dny dobyly síly Islámského státu (IS), město obléhají už měsíc.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Úterní boje v KobaniVideo: Reuters

 
Článek

O postupu BBC informovaly kurdské Jednotky lidové ochrany (YPG). Kopec Tal Shajr je nedaleko hraničního přechodu do Turecka, přes který utíkali obyvatelé Kobani z obleženého města.

Kurdové postoupili poté, co americké letouny podnikly několik náletů na IS v oblasti. Ze sevření se dostali už v pondělí, kdy se jim podařilo postoupit na jih a ovládnout dvě kóty držené Islámským státem. [celá zpráva]

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: David Ryneš, Novinky

Bojovníci IS se ale nevzdávají, podle exilové syrské organizace SOHR monitorující lidská práva podnikli tři sebevražedné atentáty.

Foto: Umit Bektas, Reuters

Kouř stoupá z města Kobani.

Jeden útočník se v autě plném výbušnin odpálil na severu města, další na východě Kobani u hlavní policejní stanice a třetí poblíž postu YPG na severovýchodě města. Podle SOHR ovládá Islámský stát stále polovinu města.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám