Hlavní obsah

Třináct mrtvých a desítky zraněných při útoku na sídlo afghánské rozvědky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dželálábád
Aktualizováno

Při sebevražedném útoku a střelbě ozbrojenců Talibanu na sídlo afghánské rozvědky v Dželálábádu na východě země zemřelo v sobotu nejméně třináct lidí a desítky dalších byly zraněny.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Šest mrtvých a desítky zraněných při útoku na sídlo afghánské rozvědky Video: Reuters

 
Článek

Prudké boje mezi bojovníky Talibanu a příslušníky afghánských bezpečnostních sil pokračovaly několik hodin poté, co sebevražedný útočník s vozidlem naloženým výbušninami najel do sídla rozvědky v metropoli provincie Nangarhár, která leží u hranic s Pákistánem.

Podle šéfa místní zdravotní služby Nadžíb Kamavala bylo zatím do nemocnice dovezeno třináct mrtvých těl a 43 zraněných; většinu obětí tvoří civilisté. Bilance bude pravděpodobně dál stoupat. Taliban se k odpovědnosti za útok přihlásil. Podle jeho prohlášení jde o součást letní "bojové sezóny".

Násilí v zemi se stupňuje v době, kdy Afghánistán čelí i vážné politické krizi. Prezidentští kandidáti z druhého kola voleb nejsou už několik měsíců schopní vyřešit spory ohledně výsledků hlasování, které mělo být první demokratickým předáním moci v afghánských dějinách.

Reklama

Výběr článků

Načítám