Hlavní obsah

Při srážce autobusů u Šarm aš-Šajchu zahynulo přes třicet lidí

Aktualizováno

Nejméně 38 obětí si vyžádala páteční srážka dvou autobusů u egyptského letoviska Šarm aš-Šajch na Sinajském poloostrově. Počet obětí může ještě narůst, protože někteří z 41 zraněných jsou v kritickém stavu. Novou vyšší bilanci obětí potvrdilo egyptské ministerstvo zdravotnictví.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při srážce dvou autobusů v Egyptě zemřelo nejméně 38 lidíVideo: Reuters

 
Článek

Autobusy, které celkem převážely na osmdesát lidí, se srazily brzo ráno asi 50 kilometrů od Šarm aš-Šajchu. Autobus mířící do Káhiry se srazil s protijedoucím, uvedla egyptská agentura MENA.

Mezi oběťmi jsou zřejmě pouze Egypťané, zbývá však identifikovat ještě sedm mrtvých. Mezi zraněnými jsou čtyři cizinci, Ukrajinec, dva Saúdští Arabové a Jemenec.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Yahoo Maps

Na místě havárie zasahovalo mnoho sanitek, které odváželi zraněné do mezinárodní nemocnice v Šarm aš-Šajchu a do všeobecné nemocnice v al-Toru. Silnice byla uzavřena na tři hodiny.

Egyptské silnice jsou smutně proslulé nízkou bezpečností. Vážné nehody jsou na nich běžné. Agentura AP uvedla, že loni v Egyptě na silnicích zahynulo asi 13 000 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám