Hlavní obsah

Hamás vzdoruje Izraeli: Naše tunely dál fungují

– Gaza

Palestinské radikální hnutí Hamás popřelo, že by se izraelské armádě podařilo zničit všechny tunely vedoucí do pásma Gazy, což nedávno oznámil Izrael. Reportéry agentury Reuters zavedl do nezničených podzemních chodeb.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Hamás tvrdí, že síť jeho tunelů z Gazy je stále funkčníVideo: Reuters

 
Článek

„Mluvíme k vám dnes z nitra těchto tunelů, o nichž Izrael řekl, že je zničil,“ uvedl jeden z bojovníků vojenského křídla Hamásu Brigád mučedníků Izzudíma Kásama.

„Naši muži stále působí v těchto tunelech připraveni na všechny alternativy. Když tu bude další konfrontace, izraelská společnost pozná, že jim vůdci lhali a klamali je,“ dodal.

Reportéři Reuters se zavázanýma očima ale nemohli vzhledem k složité cestě plné zatáček zjistit, kde se nacházejí. Podotkli, že izraelské pozemní síly se soustředily jen na ničení tunelů ve vzdálenosti dva až 4,5 kilometru od hranic a ignorovaly mnohem vzdálenější spojovací průchody.

Stojící muž projde

Tunely sice byly široké ani ne metr, ale dost vysoké, aby jimi mohl projít stojící muž. Přístupné byly po kovových žebřících, Podlaha byla buď vlhká, bahnitá, nebo betonová.

Průvodci je vyzývali: „Chovejte se tu jako doma. Bojovníci tyto tunely vyhrabali vlastníma rukama, jako stavěli své domy, takže tu žijí v pohodlí a bezpečí jako doma.“

Velitel ještě dodal: „Výroba raket, příprava tunelů a další vojenské aktivity pokračují. Jsme a zůstáváme na bojišti, jsme připraveni na všechny možnosti. V míru se připravujeme a ve válce využíváme, co je hotové a co jsme si připravili. Budeme v tom pokračovat, dokud nezískáme všechna svá práva. Tato bitva je jen jeden krok na cestě k vítězství a svobodě.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám