Hlavní obsah

Holčička, kterou zachránili z těla zabité Palestinky, zemřela

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Gaza

Novorozeně, které se podařilo zachránit z těla těhotné Palestinky, jež o víkendu zemřela při izraelském náletu, nepřežilo. Úmrtí holčičky potvrdil agentuře AFP lékař z nemocnice v Chán Júnisu. Po císařském řezu lékaři dívenku umístili do inkubátoru, na zhoršení jejího zdravotního stavu se ale podepsaly výpadky elektřiny.

Foto: Ibraheem Abu Mustafa , Reuters

Holčičku přivedli na svět císařským řezem.

Článek

"Kyslíkové trubice nefungovaly dobře a museli jsme ji několikrát manuálně resuscitovat," citovala ČTK lékaře Abdala Karíma Baváda.

Holčička se narodila minulou sobotu. Její 23letá matka byla zasažena při náletu na město Dajr Balá. Okamžitě byla převezena do porodnice. Dítě se dostalo na svět ve chvíli, kdy byla žena už deset minut klinicky mrtvá.

Palestinský lékař Fadi Chroti uvedl, že to byl zázrak. Plod většinou nepřežil smrt matky o více než pět minut. Šance, že děvče zůstane naživu, byla stále jen poloviční, uváděla stanice BBC.

V zasaženém dvoupatrovém domě žily čtyři rodiny. Manžel mrtvé byl podle televize ABC příslušníkem radikálního Islámského džihádu.

Foto: ČTK/AP

Unesený izraelský voják Hadar Goldin

Izraelská operace v pásmu Gazy trvá přes tři týdny. V pátek ohlášené třídenní příměří vydrželo pouhou hodinu a půl. Palestinská strana hlásí zhruba 1500 mrtvých, Izrael 66. Izraelská armáda navíc pohřešuje jednoho svého vojáka. Podle mluvčího Petera Lernera ho unesli palestinští bojovníci.

Reklama

Související články

Před příměřím v Gaze se dál umíralo

Nejméně čtrnáct Palestinců zahynulo v noci na pátek při úderech Izraele jen několik hodin před začátkem třídenního příměří, které platí od pátku 7:00 SELČ....

Výběr článků

Načítám