Hlavní obsah

Tři roky vězení a 450 ran bičem po třiceti dostal muž za homosexualitu v Saúdské Arábii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soud v Saúdské Arábii vynesl tříletý trest vězení nad čtyřiadvacetiletým mužem, který hledal prostřednictvím Twitteru partnery. Součástí trestu pro tohoto homosexuála je také 450 ran bičem, které budou vykonány postupně vždy po třiceti. V Saúdské Arábii stejně jako ve většině muslimských zemí se homosexualita trestá.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Mladého muže zatkli díky léčce, když se jeden z policistů vydával za potenciálního partnera. Příslušníci takzvané mravnostní policie muže vylákali na schůzku, na níž ho zatkli. Zabavili mu telefon, na němž prý našli neslušné snímky a další důkazy o homosexualitě.

Muž se pak doznal, že hledal partnery prostřednictvím Twitteru a že shromažďoval "pornografický" materiál.

V muslimském světě není homosexualita povolena. Za prokázanou sodomii může být osoba odsouzena k ukamenování. K trestům za homosexualitu patří kastrace, vězení i poprava.

Organizace homosexuálů na nový rozsudek v Saúské Arábii reagovaly rozhořčeně. Jedna z nich ve Spojených arabských emirátech ho označila za "skličující". "Jestliže to ten člověk přežije, stane se vyvrhelem a bude ohrožen na životě," oznámil její zástupce.

Reklama

Výběr článků

Načítám