Hlavní obsah

Izraelci v Gaze pohřešují vojáka, zřejmě je mrtvý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeruzalém
Aktualizováno

Izraelská armáda pohřešuje vojáka nasazeného v akci v pásmu Gazy. Předpokládá ale, že je mrtvý. V úterý o tom informoval server deníku Ha’arec.

BEZ KOMENTÁŘE: Boje v Gaze pokračují v neztenčené mířeVideo: Sport.cz

 
Článek

Voják zmizel v Gaze v neděli, potvrdila armáda a doplnila pouze, že byl zřejmě zabit.

Foto: Baz Ratner, Reuters

Izraelští vojáci nesou svého zraněného kolegu. Ilustrační foto

Izraelská operace Ochranné ostří v pásmu Gazy vstoupila v úterý do třetího týdne, od čtvrtka pak Izraelci v enklávě vedou i pozemní operaci. Palestinská strana hlásí už 570 mrtvých, Izrael ztratil 27 vojáků a dva civilisty. Dalších 123 příslušníků bylo podle vyjádření armády zraněno.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vojáci se pokusili z Gazy infiltrovat do IzraeleVideo: Reuters

V Egyptě se snaží zprostředkovat ukončení bojů generální tajemník OSN Pan Ki-mun i americký ministr zahraničních věcí John Kerry. Izrael však odmítl další požadavek na příměří v Gaze za účelem humanitární pomoci Palestincům.

Foto: ČTK/AP

Palestinci se v Gaze modlí za oběti.

Podle Ha’arecu z pásma radikálové nadále ostřelují Izrael. Několik střel bylo v úterý vypáleno na Tel Aviv a jedna raketa dopadla na školní dvůr v Ašdodu.

Reklama

Související témata:

Související články

Mrtvých v Gaze přibývá

Počet obětí izraelské pozemní operace v Gaze přibývá. Jen v noci na sobotu zemřelo sedm Palestinců a dalších dvacet bylo vážně zraněno. Celkově si izraelská...

Izraelci zasáhli nemocnici v Gaze

Nejméně čtyři oběti a více než deset zraněných si vyžádal útok na nemocnici Al-Aksá ve střední část pásma Gazy. Uvedlo to podle agentury AP tamní ministerstvo...

Výběr článků

Načítám