Hlavní obsah

Při bombových útocích v Bagdádu zemřelo nejméně 24 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bagdád
Aktualizováno

S odvoláním na irácké úřady informují zahraniční agentury o několika bombových útocích v Bagdádu, při kterých v sobotu zahynulo nejméně čtyřiadvacet lidí. K útokům se zatím nikdo nepřihlásil.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Následky bombových útoků v BagdáduVideo: Reuters

 
Článek

Celkem 15 obětí mají na svědomí výbuchy bomb v autech, které se odehrály v rozmezí pouhých deseti minut na třech místech metropole.

Už dopoledne úřady informovaly, že devět životů si vyžádal útok sebevražedného atentátníka, který s autem naloženým výbušninou najel na kontrolní stanoviště na jihu irácké metropole. Mezi oběťmi jsou i čtyři policisté. Později při třech simultánních útocích zahynulo dalších 15 lidí a 42 lidí se zranilo.

Foto: ČTK/AP

K sobotním útokům se zatím nikdo nepřihlásil, v poslední době se ale k několika explozím v metropoli přiznali sunnitští džihádisté z organizace Islámský stát, kteří minulý měsíc obsadili rozsáhlé oblasti na severu Iráku. Naposledy bojovníci Islámského státu v Bagdádu zaútočili ve čtvrtek, kdy výbuch bomby zabil tři lidi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám