Hlavní obsah

Izrael udeřil na pásmo Gazy Ochranným ostřím, Hamás střílí další rakety

– Jeruzalém/Gaza • Aktualizováno

Izrael reagoval na pokračování raketového ostřelování svého území z pásma Gazy dalšími nálety na cíle radikálního hnutí Hamás. V noci na středu podnikla armáda v rámci operace Ochranné ostří 160 náletů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Izrael zaútočil na pásmo GazyVideo: Reuters

 
Článek

„Přes noc bylo zasaženo přes 160 cílů v pásmu Gazy. Během posledních dvou dní jsme celkem napadli 430 cílů,” řekl v izraelském rozhlase generál Moti Almoz.

Podle něj bylo zasaženo na 120 odpalovacích ramp, deset velitelských a řídících center Hamásu a mnoho tunelů do Egypta, jimiž se do pásma pašují zbraně i další komodity.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Ariel Schalit, ČTK/AP

Přes noc bylo zasaženo přes 160 cílů v pásmu Gazy.

Podle AFP počet obětí od zahájení operace dosáhl 25. Mezi mrtvými jsou podle údajů ministerstva zdravotnictví v pásmu Gazy tři děti. Zraněných je 70.

Izrael největší leteckou ofenzívou za téměř dva roky reagoval na ostřelování země raketami vypálenými právě z pásma Gazy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Před palestinskými střelami chrání Izrael systém Iron DomeVideo: Reuters

Dalších pět raket mířilo na Tel Aviv

Několik raket vystřelených na Izrael dolétlo až do severní části židovského státu. Jedna z nich zasáhla oblast Jeruzaléma. Pět střel mířících na Tel Aviv zachytil protiraketový systém Iron Dome a zneškodnil je, uvedl list Jerusalem Post. [celá zpráva]

Foto: Mohammed Salem, Reuters

Palestinský chlapec ve městě Gaza na místě, kde stál dům jeho rodiny zničený podle palestinské policie izraelským náletem.

Palestinské radikální hnutí Hamás uvedlo podle serveru Middle East Eye, že mířilo i na největší místní město Haifu. „Poprvé Kásamovy brigády zaútočily na Haifu raketou R160 a zaútočily čtyřmi raketami M75 na Jeruzalém a čtyřmi raketami M75 na Tel Aviv,” uvedl Hamás.

Podle agentury AP jedna ze střel dosáhla až k městu Hadera, které se stalo vůbec nejvzdálenějším cílem zasaženým z Gazy. Oběti nejsou hlášeny, uvedla izraelská armáda.

Premiér Benjamin Netanjahu v úterý rozkázal armádě, aby se připravila na pozemní operaci.

Foto: Baz Ratner, Reuters

Baterie izraelského protiraketového systému Iron Dome u města Ašdod

Na bezpečnostním zasedání vláda schválila aktivaci 40 000 záložníků. Ti se do akcí nezapojí hned, ale mají být připraveni v případě rozšíření operace, oznámila armáda. [celá zpráva]

Hamás po Netanjahuově hrozbě odpověděl, že bude ostřelovat i vzdálenější města.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám