Hlavní obsah

Islámský stát ukřižoval na návsi v Sýrii devět svých odpůrců

Halab/Londýn

Islámský stát v Iráku a v Levantě (ISIL) v posledních dnech ukřižoval na východě syrské provincie Halab devět svých odpůrců. I v Sýrii zahájil postup, uvedla AFP.

Foto: Reuters

Bojovníci ISIL

Článek

ISIL popravil osm mužů v Dajt Hafíru na východě provincie Halab, uvedla syrská exilová opoziční organizace SOHR, která monitoruje dodržování lidských práv. Hrdlem propadli podle ní kvůli tomu, že působili v jiné vzbouřenecké skupině, která bojovala nejen s vojáky režimu Bašára Asada, ale také s bojovníky ISIL.

ISIL je podle SOHR „ukřižoval na návsi, kde jejich těla zůstala tři dny“. Ve stejné provincii byl ve městě Bab ukřižován ještě jeden člověk.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Irácká armáda zahájila vzdušný útok proti povstalcům IsilVideo: Reuters

Loňské ustavení ISIL mnozí vzbouřenci vítali, protože doufali, že jim pomůže svrhnout Asadův režim. Nakonec se ale proti němu mnohé jiné vzbouřenecké skupiny včetně fronty An-Nusrá napojené na Al-Káidu postavily, protože ISIL byl mimořádně brutální při prosazování striktní formy práva šaría.

ISIL část svých pozic v Sýrii ztratil, ale poté, co v červnu ovládl sever Iráku, kde získal těžkou techniku, posílil své pozice i v Sýrii. Se svými odpůrci se v neděli střetl na předměstí Damašku Hamuríja, což je oblast, kde v poslední době nepůsobil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám