Hlavní obsah

Jordánsko bombardovalo vozidla v Sýrii u společné hranice

Ammán

Jordánská proudová letadla ve středu podnikla nálet na vozidla pokoušející se překročit hranici ze Sýrie. Když řidiči nereagovali na varovné výstřely, kamuflované automobily zničila. Obrázek, který zveřejnila BBC, ukazuje hořící prostřílený pick-up bez výsostného označení.

Foto: Muhammad Hamed, Reuters

Američtí a jordánští vojáci při společném cvičení

Článek

Jordánsko uvedlo, že se obávalo, že se posádky pokoušejí ze Sýrie proniknout na území království. Vládní mluvčí Muhammad Mumani řekl, že se vláda stále více obává infiltrace, protože má zprávy, že se poblíž hranice pohybují ozbrojené skupiny a nikdo ji nestřeží. Proto posiluje ochranu státní hranice.

Podle jordánských bezpečnostních zdrojů mělo jít o vozidla některé z četných syrských vzbouřeneckých skupin.

Syrská média citovala syrské armádní zdroje, že vozidla nepatřila ozbrojeným silám syrské vlády. "Žádné vojenské auto ani obrněné vozidlo syrské armády se nepřiblížilo k jordánské hranici," sdělil státní televizi syrský armádní zdroj.

Jordánsko: Šlo o pašeráky

Jordánsko zdůrazňuje, že nepodporuje žádnou ze stran v syrské občanské válce, ale objevují se informace, že poskytuje pomoc sekulárním skupinám a umírněným muslimským.

První výsledky šetření podle jordánského ministerstva informací ukazují, že šlo o pašeráky, kteří se pokoušeli převézt do země především zbraně. Armáda doplnila, že šlo o osoby, které se v minulosti pokoušely do Jordánska propašovat i drogy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám