Hlavní obsah

Rada OSN pro lidská práva odsoudila nasazení Hizballáhu v Sýrii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ženeva

Rada OSN pro lidská práva ve středu večer v Ženevě podle očekávání odsoudila útok syrské armády na pohraniční město Kusajr. Odsoudila i to, že armáda při akci využila podpory libanonské šíitské milice Hizballáh, napsala BBC. Pro rezoluci bylo 36 hlasů, proti jeden a osm se zdrželo. Rezoluce ale nemá právní závaznost.

Foto: Handout, Reuters

Obyvatelé Kusajru prohledávají trosku domů po ostřelování

Článek

Rusko návrh rezoluce označilo jako nevyvážený, letos ale není v radě zastoupené a namohlo hlasovat proti. Proti tak byla jen Venezuela.

Rezoluci předložil Katar spolu s USA a Tureckem. Požadovala také to, aby do města měly přístup humanitární organizace OSN.

Katar ale není vnímán jako nezaujatý, protože vojensky a finančně podporuje syrské vzbouřence, mezi nimiž jsou také bojovníci ze zahraničí, včetně sunnitských radikálů navázaných na Al-Káidu.

Reklama

Související články

U Kusajru zahynula syrská reportérka

V bojích u syrského města Kusajr zahynula reportérka státní televize Al-Ichbáríja. Oznámilo to v pondělí syrské ministerstvo informací, které její smrt...

Výběr článků

Načítám