Hlavní obsah

Mohutná exploze u sídla vládnoucí strany v Damašku zabila přes 50 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Damašek
Aktualizováno

V centru Damašku poblíž sídla syrské strany Baas a u ruského velvyslanectví explodovala silná nálož. Syrská státní televize o události informovala jako o teroristickém útoku. Výbuch zabil 53 lidí, na 200 jich bylo zraněno.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V centru Damašku vybuchla silná náložVideo: Reuters

 
Článek

Starosta Damašku Bišr Sabban agentuře Reuters řekl, že v autě explodovalo jedna až jedna a půl tuny trhavin. Zpravodaj syrské televize líčil, že viděl na místě exploze sedm vaků s mrtvými. Napočítal 17 zcela shořelých aut a dalších 40 zničených nebo těžce poškozených silou výbuchu, který zanechal ve vozovce kráter hluboký 1,5 metru.

Foto: Sana, Reuters

Místo, kde v damašku vybuchla bomba

Z místa exploze, auta plného výbušnin, stoupal dým. Podle televize al-Ichbáríja útočil sebevražedný atentátník. Mezi zraněnými jsou děti, protože je poblíž škola.

Na místě útoku zasahovaly sanitky. Ulice ve čtvrti Mazrá byly po atentátu uzavřeny. Státní média obvinila z útoku teroristy. Terčem útoku zřejmě bylo sídlo strany Baas.

Po prvním výbuchu následovaly v metropoli další tři. Podle zpravodajské televize Al-Džazíra bomby explodovaly u velitelství rozvědky a policejního velitelství, nedaleko místa prvního útoku.

Foto: Sana, Reuters

Výbuch zanechal v centru Damašku spoušť.

Reklama

Výběr článků

Načítám