Hlavní obsah

Výbuch muničního skladu v Turecku si vyžádal 25 obětí

Ankara
Aktualizováno

Při výbuchu v muničním skladu na západě Turecka přišlo o život 25 vojáků. Další čtyři jsou zraněni. Munice explodovala ve středu večer v provincii Afyonkarahisar. Po výbuchu v areálu propukl rozsáhlý požár. Záchranáři se obávají, že v areálu je ještě mnoho vojáků uvězněno.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Po výbuchu muničního skladu v Turecku zachvátil areál mohutný požárVideo: Reuters

 
Článek

Ohromný výbuch otřásl skladem po deváté hodině večerní. Sklad začal hořet a na místo se okamžitě rozjeli hasiči a záchranáři. Sanitky odvážely zraněné do vojenské nemocnice. Exploze byla natolik silná, že lidé vybíhali z domů v domnění, že nastalo zemětřesení.

Domy v nejbližší obci Ataköy jsou ale dostatečně daleko, civilisté proto nebyli ohroženi.

Starosta provinčního střediska Afyonkarahisaru řekl, že sklad patřil vojenskému letectvu a že vzhledem k těžkému terénu mají hasiči problém dostat se dostatečně blízko k ohni. Při hašení plamenů mají pomoci také vrtulníky.

Foto: ČTK/AP

Požár v tureckém skladu munice po výbuchu granátu.

Ministr životního prostředí označil explozi za neštěstí. Podle něj nejde o teroristický čin, i když nedávno v Turecku opět útočili kurdští separatisté. Výbuch údajně nastal při ruční manipulaci s granáty. "Jeden ruční granát při třídění a překládání spadl a způsobil velkou explozi," upřesnil ministr.

Granáty a munici, které výbuch rozmetal po okolí, likvidovala specializovaná armádní jednotka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám